Купа Сливен

Купа Сливен

21.10.2012

Купа Сливен

Sliven_IMG_9285_n_320x480
Продължението на спортния маратон в зала „Васил Левски” бе днес, но с красота и фeерия. Предложиха го танцьорите, които взеха участие в трите прояви по спортни танци под патронажа на кмета Кольо Милев и с домакинството на КСТ „Сливен”.
Над 150 двойки от клубове в страната участваха в проявите, част от програмата за честване на празника на града – Димитровден.
С най-много призови места се отличиха представителите на „Бургас 75”, „Дъга” Парадайс данс”, „Нефтохимик”  и „Роза” /Казанлък/.
Откритият турнир за Купа Сливен бе за четири състезателни класа, като домакините се заеха едно второ и две трети места. В клас 13D Станислав Младенов и Божидара Златева взеха сребърните отличия. С бронз се окичиха Коста Грунов/Цветина Стойчева в клас 11D и Атанас Господинов/Александра Иванова в клас 11Е.
От КСТ „Туида” сред медалистите се наредиха Цветомир Ингилизов/Таня Петрова, които в клас 13D заеха третата позиция.
Атрактивна бе надпреварата в клас 18В+В на латина, където победата спечели двойката на Дъга-Бургас75 Димитър Димитров/Десислава Тепавичарова.
 Sliven_IMG_8964_n_480x320
Седмият кръг от Държавното първенство за Купа България определи шампионите и медалистите в още четири състезателни класа.
Победители са Георг Киряков/Християна Бургазлиева от Бургас в групата на юношите младша възраст;Сборната двойка от София и Велинград, Александър Георгиев / Венцислава Бормалийска – Средец София / Импулс Велинград при юношите старшата възраст заеха първите места на Латина и Стандарт.
В групата на младежите Атанас Русев/Симона Янева от Казанлък са първи на стандартни танци, а Теодор Георгиев/Ванеса Манева, сборна двойка от Варна и Бургас, победиха в латино програмата.
Състезателите над 19 години излъчиха шампионите, като на стандарт над всички бе двойката Димитър Георгиев/ Николая Маркова, представители на ”, „Дъга” – „Парадайс данс”, а на латина победата спечелиха Иван Карастоянов/Никол  Николова от Бургас.
За Бургас бе и отборната купа, където участваха по 4 двойки от 4 различни възрасти и представители на 4 клуба. Втората позиция бе за Казанлък, а домакините от КСТ Сливен се класираха трети.

Leave a Reply